Raittiit ajatukseni27.5.2019

Share Button

Aluksi päihteettömyys lähti rahan kulutuksesta.

Seuraavaksi se olikin  tunne, että en tahdo juoda. Kolmanneksi ajatus oli terveestä  elämäntyylistä. Tahdoin pitää ajatukset kasassa ja olla sekoittamatta  niitä aineilla. Turvallinen ja tietoinen tunne on hauskempi, kuin sekava ja  arvaamaton tila.    

Alaikäisenä yhä enemmän ja enemmän huomaan painostusta päihteisiin.  Alkoholi varsinkin kiehtoo “meitä”. Miten se vaikuttaa jokaiseen eri  tavalla. Saa henkilön outoon tilaan jossa ei tarvitse murehtia. Lähtisinkö  ulos tupakalle tai viikonloppuna juomaan. Ei kiitos. En tahdo kuulua  porukkaan, jos se maksaa mielentilan,terveyden ja rahan. Nuoret etsivät  tukea ja seuraa erilaisista porukoista. Suurimpaan osaan niistä kuuluu  alkoholi, huumeet ja muut päihteet. Luullaan, että hauskuus  kaksinkertaistetaan päihteillä, vaikka usein se on toisin. Monet nuoret  pilaavat suhteensa eri ihmisiin ja itseensä päihteiden takia.Helpompi  tehdä tyhmyyksiä humalassa. Mutta nuori katuu jälkeenpäin tiedotonta  tilaa. On raskasta pitää huolta toisesta päihteiden vaikutuksen alla ja ei  tee enään mieli olla sen toisen kanssa.   

Surullisesti myös minä olen mielenterveyshäiriöinen ja kärsin  muutamista mielenterveysongelmista. Ajatuksen tasolla alkoholi kuulosti  ihanalta silloin, kun ei jaksanut nousta sängystä ja vain itketti.  Harmaaseen arkeen päihteet olivat tuoneet ehkä jotain. Vain  huomatakseni, että minulla oli entistä huonompi olla alkoholin tai  tupakan jälkeen. Ei se minun oloa parantanut.
Ystäväpiirini ennen sisälsi  paljon päihteidenkäyttöä ja arki pyöri niiden ympärillä.

Minä luulin, että  alkoholi parantaisi surullisen mieleni. Kuitenkin se oli ystäväpiirin vaihto  ja päihteettömyys joka sai minulle paremman olon. Juomisen ja polttämisen lopettamisen jälkeen oloni on parempi ja virkeämpi.  Kesä tulee olemaan raitis omalta osaltani. Olen muiden silmissä sitten  ilonpilaaja tai en, teen sen silti. Eeti 14v. 

Facebook Twitter
Instagram Slideshare