Nuoren mielipide19.6.2019

Share Button

Miksi selvä kesä?

 

Minun mielipiteeni on että nuorilla pitäisi olla selvä kesä. Alkoholiin liittyvät ajatukset teini-iässä ovat usein hauskanpitoon liittyviä. Siihen miksi alkoholia täytyy hankkia ja miten voisi olla kivaa tai saada pään vähän sekaisin? Jos katson omasta näkökulmasta asiaa tulee minulle ensimmäisenä mieleen että selvä kesä on itsestään selvyys.

 

Kaikille se ei kuitenkaan ole näin ja monet nuoret kokevat alkoholin kuuluvan kesään. Jos asiaa alkaa pohtia syvällisemmin miksi kesästä ei voisi nauttia ilmankin alkoholia? Mieleeni iskeytyy monenlaiset syyt kuten halutaan esittää kovaa, kuulua joukkoon ja tehdä parhaansa maineensa ylläpitämiseksi. Silti yhä harvemmin nuoret tulee ajatelleeksi sitä kuinka pitäisi säilyttää itse oma mielipide päihteiden suhteen vaikka se olisikin kielteinen ja ajatus että jo tippakin voi tappaa.

 

Itse olen tämän puolella. Tiedän jo läheisteni kautta miten alkoholin käytössä on tapahtunut. Nopeasti kun alat kokeilemaan ja vedät useammin kännit karkaa loppupeleissä aina mopo käsistä. Mutta kuinka moni oikeasti ajattelee etukäteen alkoholin haittavaikutuksia? Nuoret usein suunnittelee minkä verran juovat saadessaan hyvän kännin ja suunnittelevat asiat niin ettei mitään pahaa pääsisi tapahtumaan. Kuitenkin olen kuullut monen nuoren sanovan että kun pääsee tarpeeksi hyvään humalaan ja on fiiliksissä ei siinä ajattele määrää kuinka paljon alkoholia juo vaan sitä että tällä hetkellä on hauskaa.

 

Enpä usko että kovin monet illat ovat alkoholin osalta päättyneet kovin hyvin. Humalassa ajautuu monenlaisiin tilanteisiin mitä ei heti tajua tai esimerkiksi seuraavana aamuna muista: velat, riitatilanteet, itsensä nolaaminen, väkivalta sekä onnettomuudet. Jo tästä voimme todeta että selvinpäin asiat ovat turvallisinta hoitaa ja keskittyä pitämään hauskaa ilman viinaa.

 

Hyvin tärkeää on myös ettet koskaan päästä kaveria esimerkiksi autonrattiin juopuneena. Siitä voi seurata todella vakavia haittoja sekä liikenteen turvattomuutta. Joten miten ois jos me kaikki vaan pidettäis selvä kesä?

Facebook Twitter
Instagram Slideshare