EN / SVE / FI

Mitä?

Kännikapina valistaa, vaikuttaa ja tarjoaa alkoholivapaita vaihtoehtoja. Kännikapinan puitteissa on järjestettyä mm Flirttiklinikoita, bileitä, viskiklinikoita, rakkausjugebokseja ja nudevalokuvaussessioita.

 

 

 

Miksi?

Miksi?

Kännikapina haluaa olla mukana luomassa Suomeen terveenpää suhdetta alkoholiin. Sellaista kulttuuria, jossa alkoholinkäyttöä tai humalajuomista ei ihannoida.

Kulttuuri muuttuu kun sitä muutetaan: tähän tarvitaan aidosti vastuullista toimintaa meiltä kaikilta. Suurimman vastuun kantavat päättäjät, joilla on käsissään tehokkaimmat työkalut alkoholihaittojen vähentämiseen. Tutkimukset sekä myös Suomen lähihistoria osoittaa että tehokkaimmat keinot vaikuttaa alkoholinkulutuksen – ja haittojen määrään ovat alkoholin hinta ja sen saatavuus. Myös alkoholimainonta vaikuttaa ennen kaikkea nuorten alkoholinkäytön aloittamisikää sekä juomisen määrään.

Alkoholinkulutus on Suomessa kolminkertaistunut viimeisten 40 vuoden aikana. Yleinen uskomus siitä, että tämä johtuisi kielloista ja säätelyistä, tai kieltolain muistoista, ei pidä paikkaansa.

Alkoholikulutuksen ja -haittojen lisääntymistä on vauhdittanut hinnan alentaminen, saatavuuden voimakas lisääntyminen sekä mainonta. Esimerkiksi 80-luvulla vain muutama kymmeneb baaria oli auki aamuyön tunnille, nyt  ainakin kolmeen ovia pitää auki n 1100 baaria.

 

Klikkaa kuvaa suuremmaksi

Lähde: Sosiaali- ja terveysministeriö

 

Terveempi alkoholilkulttuuri hyödyttää meitä kaikkia tekemällä aidosta kohtuudesta helpompaa ja vapautta selittelytaakasta  ne, jotka haluavat terveys- tai muista syistä olla juomatta lainkaan. 

Kenelle?

Kenelle?

Toiminta on avoinna kaikille, jotka haluavat vähemmän humalahakuisen ja enemmän alkoholikriittisen kulttuuurin Suomeen. Teemme yhteistyötä monien eri tahojen kanssa, kuten koulujen, nuorisotapahtumien sekä erilaisten festivaalien kanssa.

Miten mukaan toimintaan?

 

Tule mukaan ideoimaan ja toteuttamaan toimintaa! Kaikenikäiset mahtuvat joukkoon! Voit ilmoittaa meille yhteystietosi ja kerromme ajankohtaisista vapaaehtoistyökeikoista.Voit myös keskustella ja kommentoida täällä, Kännikapinan Facebook- sivuilla tai Twitterissä. .

Kuka maksaa viulut?

Kännikapina toimii Raittiuden ystävät ry:n yhteydessä.

Toimintaa rahoittaa Raha-automaattiyhdistys sekä Helsingin kaupunki.

 

Share Button
 • Ota yhteyttä!

  Kännikapina
  Annankatu 29 a 4 b
  00100 Helsinki
  paamaja(at)kannikapina.fi
  puh. 0440 266358
 • Facebook Twitter
  Instagram Slideshare